Hei, olen Sini Cavén

Lähtökohtana kaikessa työskentelyssäni on läsnäolon ja kohtaamisen kokemus. Jokainen asiakkaani on arvokas sellaisenaan kuin juuri nyt on.

Psykologi, psykoterapeutti, mindfulness-ohjaaja

Työskentelyssäni korostuu ihmisen mielen ja kehon keskinäinen yhteys, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärrys. Vastaanotollani pyrin luomaan turvallisen tilan, jossa ihmisen mieli rauhoittuu ja vaikeitakin asioita voidaan käsitellä hätääntymättä. Psykologinen työskentely ei ole sidottua vastaanottohuoneeseen, vaan voimme työskennellä myös ulkona luonnossa. Myös luonnossa ihmisen mieli rauhoittuu, tyyntyy ja silloin tarjoutuu mahdollisuus uudenlaisiin mielihyväkokemuksiin.

_JOL0612_web.jpgTietoisen läsnäolon (mindfulness) rauhoittava tapa suhtautua maailmaan ja eteemme avautuviin elämäntilanteisiin, tarjoaa hyvän ankkurin psykologisessa tai psykoterapeuttisessa työskentelyssä tutkia asioita.

Työnohjaaja, työyhteisösovittelija ja työterveyspsykologi

Mielen mutkat, haastavat tunteet ja kuormittavat elämäntapahtumat ovat tulleet minulle tutuksi työssäni työterveyspsykologina vuodesta 1997 (mm Medivire Työterveyspalvelut Oy, Lääkäriasema Pulssi, Lääkäriasema Eloni, Diacor ja Terveystalo). Työterveyspsykologin työssä olen saanut jakaa eri-ikäisten ihmisten eri elämänvaiheisiin kuuluvia tilanteita, erilaisten organisaatioiden ja työyhteisöjen kehittymiseen ja toimintaan kuuluvia niin iloisia kuin psyykkisesti vaativiakin tilanteita.

Yhteistyöni organisaatioiden kanssa on ollut laaja-alaista ja vaihtelevaa mm kehittämis- ja muutoshankkeita, työnohjausta, psyykkisten ja sosiaalisten kuormitustekijöiden selvittämistä ja työyhteisösovitteluja. Olen tehnyt yhteistyötä eri organisaatioiden kanssa mm seuraavilla aloilla: Yliopistoissa, bioteknologian ja informaatioteknologian aloilla, lääketeollisuudessa, rahoitus- ja vakuutusalalla, liikenne- ja kuljetusalalla, kuntasektorilla, terveyden- ja sosiaalihuollossa.

Työyhteisöjen kanssa yhteistyön tekeminen on minulle mieluisaa ja koen sen hyödylliseksi. Monenlaiset vaativat tilanteet tai kuormittavat tekijät hidastavat työyhteisöjen sujuvaa toimintaa ja estävät työntekijöitä tai esimiehiä onnistumasta työssään. Näiden asioiden yhteinen selvittäminen on mahdollista ja yhdessä löytyvät toimivimmat ratkaisut. Työyhteisötyöskentely voi kieltämättä olla ajoittain jokaiselle osapuolelle raskasta, mutta vielä raskaampaa on antaa ongelmallisen tilanteen jatkua.

Työyhteisösovittelu on mielestäni kehittävä ja aktiivista muutosta tukeva työskentelytapa. Työyhteisösovittelussa mahdollistetaan yhteinen keskustelu vaikeaksi koetusta ja konfliktoituneesta asiasta.  Olen tehnyt työyhteisösovitteluja vuodesta 2012 alkaen.

Integratiivisen lähestymistavan psykoterapeuttina olen toiminut vuodesta 2001 (psykoterapian erikoispsykologi, PsL). Lähestymistavassani yhdistyy dynaaminen psykoterapia ratkaisukeskeiseen ja kognitiiviseen psykoterapiaan sekä tarpeen mukaan esim. mindfulnessharjoituksiin (tietoinen läsnäolo). Lisäksi erikoistuin psykofyysiseen psykoterapiaan vuonna 2010. Kehon ja mielen yhteen sointuvuus on psykoterapeuttisessa työskentelyssämme aina läsnä.

Jotakin uutta…

Tiibettiläinen äänimaljarentoutus tuli sattumalta elämääni. Ensimmäisessä äänimaljarentoutumisessani tiesin, että tämä tekee hyvää minulle. Tiesin myös, että Tiibettiläisten äänimaljojen hyvää rauhoittavaa rentoutumista tarvitsee moni muukin kiireen, stressin, kipujen tai ahdistuksen keskellä oleva ihminen.

_JOL0573_web